VERVLOEKINGEN

Als eerste wil ik even wat schrijven over waarom ik dit plaats. Vaak merk ik dat posts echt heel vaak erg in gepaste vorm word gepost. Vaak durven mensen niet over onderwerpen te schrijven omdat er een aanval komt vanuit alle hoeken. Te gevaarlijk, te….dit,….te dat. Ik plaats dit, zoals ik dit zie en misschien niet helemaal de waarheid is voor een ander. Ik plaats dit ook, omdat het een onderwerp is die weinig besproken wordt en omdat er altijd geheimzinnig over word gedaan. Dus misschien bevalt het je niet wat je leest, maar hoop dat juist uit dit stukje positieve aanvullingen komen of dat er een uitleg komt vanuit je eigen visie, waarbij we het fatsoen hebben om elkaar niet aan te vallen maar uit te leggen hoe jij erin staat. Zo kunnen mensen beter keuzes maken doordat ze na gaan denken over hoe zij dingen zouden willen aanpakken.

Wat is een vloek, hoe formuleer je deze en waarom en waarom vervloeken heksen. Ik realiseer me dat veel heksen het niet eens zijn met vervloekingen en dat is ook goed, iedereen heeft zijn eigen overtuiging en eigen pad.Laten we beginnen met enkele veelvoorkomende misvattingen over het vervloeken. De meerderheid van de heksen is geen voorstander van vervloeken. Zij er heksen die, zomaar in een opwelling of om bijna geen enkele reden vervloeken? Ik denk het niet.

Elke heks snapt als je zegt ik,’ vervloek je,’ dat er niets gebeurt. Mensen vloeken dagelijks. Voor de meeste heksen betekent het dat hiervoor er heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. Is een vervloeking dodelijk of gevaarlijk?Het feit is dat je je eigen vloek creëert, wat betekent dat? Ja, het kan gevaarlijk of zwaar zijn, maar het kan ook licht zijn en als verdediging worden gebruikt.Maakt een vervloeking van jou een slecht mens/ heks?Het spijt me, maar dat is gewoon onzin. Een vloek uitspreken omdat iemand je vreselijk onrecht heeft aangedaan, maakt je niet slecht, het maakt je machtig en in controle. Sommige situaties kunnen niet worden opgelost door de andere wang toe te keren. Wanneer iemand je zoveel onrecht heeft aangedaan dat je je genoodzaakt voelt om een vloek uit te spreken, onthoud dan dat de pijn en kwelling die je hebt meegemaakt en wat een opluchting het was om alles los te laten met die spreuk.

Mensen gaan allemaal op hele verschillende manieren om in dit soort zaken, heksen die vervloeken, doen dit op verantwoorde wijze en weten dat dit een laatste redmiddel is. Laat niemand je veroordelen en oordeel niet over een andere heks zonder te weten wat ze hebben meegemaakt.

Vervloeken opent deuren naar de duistere kant van hekserij. Verteert dit? Nee. Vervloeken in mijn overtuiging zorgt voor een afsluiting, het kan zo duister zijn als je zelf wilt. Duisternis is een natuurlijk onderdeel van een heks zijn, je wordt niet verteerd door de duistere kant, tenzij je dat zelf wilt.Een vloek uitspreken is verkeerd en laat karma zijn ding doen.Ik ga karma of de wet van drie hier niet bespreken, omdat iedereen zijn eigen overtuigingen en moraal heeft. Vervloeken is een natuurlijk uitdrukken van onze donkere emoties. Een vloek is een gevoel van loslaten en een sluiting voor veel traumatische situatiesHeksen vervloeken sinds eeuw en dag. Het eerste gedocumenteerde bewijs dat we hiervan zien, is de Pella Curse Tablet, ontdekt in 1986 in de oude hoofdstad van Macedonië en bevat de inscriptie van een vloek die in het oude Dorische Grieks is geschreven op een loden rol. Het dateert uit de eerste helft van de 4e eeuw (375-350 v.Chr.).

De vloek zelf is een klassiek liefdesverhaal, de auteur heeft een minnaar die op het punt staat met iemand anders te trouwen, op de rol roept ze een demoon op om de minnaar te helpen zijn huidige liefde te verlaten en in plaats daarvan met haar te trouwen. Zelfs in de oudheid waren liefdespreuken populair. Egyptenaren waren de meest beruchte mbt vervloekingen. In 1922 werd de beruchte tombe van farao Toetanchamon geopend en werd er een vloek ontketend die tot de dood leidde van veel archeologen die de tombe bestudeerden. Het boze oog, een andere versie van een oude vloek uit het oosten, dit houdt in dat iemand een boos oog aan iemand heeft gegeven, meestal uit jaloezie of wrok. Dit wordt tot op heden nog steeds gebruikt.

Tijdens de middeleeuwen werden vloeken uitgesproken om schatten te beschermen, huizen en boeken. Deze hadden blijkbaar in die dagen veel waarde, dus elk boek was gebonden met een vloek aan de binnenkant om het te beschermen tegen diefstal. Door de geschiedenis heen zien we dat het gebruik van vloeken geavanceerder en persoonlijker zijn geworden me de tijd. Er zijn miljoenen technieken en manieren die variëren van cultuur en regio. Wat is een vloek?

Een vloek is magie om schade toe te brengen of wraak te nemen op een specifiek doelwit. Het gaat echter dieper dan dat, een vloek is een uitdrukking van onze negatieve gevoelens zoals jaloezie, haat, wrok, wraak of een van onze andere schaduwgevoelens. Het is volkomen natuurlijk om deze gevoelens te hebben, aangezien mensen zowel licht als donker zijn. Om evenwicht te bereiken, moeten we die schaduwgevoelens erkennen en ze niet van binnen koesteren. Hiermee bedoel ik niet dat je moet vervloeken om een ​​evenwicht te bereiken, maar dat is hoe sommige heksen ervoor kiezen om met deze emoties om te gaan. Nogmaals, zoals ik al eerder zei, vervloeken doe je niet voor iets onnozels of ondoordacht. Een vloek is specifiek en erg persoonlijk voor elke heks en in elke situatie. Dit betekent dat we niet kunnen beslissen voor een ander en daarbij zitten we niet in de positie te oordelen over haar of zijn keuze om te vervloeken.Hoe formuleer je een vloek?Hoe het ook zij, je moet nadenken over jouw acties en wat je van plan bent te doen.

Zoals ik hierboven al zei, is elke vloek specifiek en moet dienovereenkomstig worden gepland, denk na over de situatie en je opties. Onthoud dat er andere opties zijn en denk na over je eigen rol in wat er is voorgevallen. Andere opties zijn, binden, bezweren of verbannen. Denk om te beginnen na over de gevoelens die je in de situatie hebt gehad en welke uitkomst je zou willen bereiken. Denk vervolgens aan de methode, hoe ga je die uitvoeren? Populaire methoden zijn onder meer jar spreuken, of begraven. Hoe ga je het doelwit aan deze vloek binden, doe je dit door een persoonlijk item? Naam, haar of persoonlijke bezittingen komen vaak voor in dit soort rituelen, dit is belangrijk, een vervloeking is specifiek zowel in detail, als doel. Selecteer het visuele component en associatie, deze zullen helpen bij het visualiseren van het resultaat en de bedoeling (intentie).

Nu heeft elke associatie bijvoorbeeld een positieve en een negatieve kant; rozen kunnen helpen bij het binnenhalen van liefde, maar dode of gedroogde rozen of doornen kunnen helpen om het weg te nemen. Houd hier rekening mee bij het selecteren van de zaken waarvan je gebruik gaat maken. Ontwikkel tenslotte het ritueel of de manier, hoe je jouw vloek wilt uitvoeren. Bezweringen zijn optioneel.Ik vind ze persoonlijk nuttig, ze verbinden de dingen mooi aan elkaar, maar dat deel is een keuze en verschilt van persoon tot persoon. Vergeet niet om je te concentreren op je negativiteit, concentreer je op je doel en je intentie, spreek de vloek uit en vergeet dan de situatie, sluit het af en laat het achter je. Waarom vervloeken heksen?

Waarom kies ik ervoor als het nodig mocht zijn te vervloeken? Waarom gewoon niet vergeten? Alsof dat ooit iemand heeft geholpen wanneer ze echt beschadigd worden. Ik begrijp, dat sommige heksen zeer tegen het schaden zijn van anderen, zelfs wanneer hen schade is toegebracht. Ze zouden liever de “lichte” weg inslaan. Dat is een manier om ermee om te gaan, maar niet alle heksen handelen op deze manier. Zoals je hierboven hebt gezien, vervloeken heksen sinds het begin der tijden, dus waarom vervloeken heksen in het heden? Eenvoudig antwoord: omdat het binnen ons recht ligt. Niemand en ik herhaal: niemand heeft het recht om je te vertellen hoe je met een situatie om moet gaan.

Wat je moet doen om over te gaan tot zo’n beslissing, gaat over jouw moraal en ethiek. Als je gelooft dat de vloek gerechtvaardigd is, dan is het duidelijk. Heksen vervloeken om afsluiting te krijgen, om situaties te beëindigen die hen pijn bezorgt. Natuurlijk krijg je te maken met mensen die zeggen dat het je geen vrede zal brengen, maar eigenlijk vind ik dat een vloek de situatie zal beëindigen en je dichter bij berusting zal brengen. Onthoud dat niet alle vervloekingen pijn of schade toebrengt aan je doel, het kan een middel zijn om met rust gelaten te worden, of verbanning.

Als iemand je slaat, zou je hem dan terugslaan of weglopen? Ik zelf, ik sla meteen terug, ik geloof in mezelf te verdedigen. Nogmaals, ik herhaal, ik geloof niet in de drievoudige wet, karma, weerslag, terugkerend effect of iets in die richting. Zelfs als je nooit een vloek gebruikt, is het een slim idee om er een op na te houden voor het geval dat.Ik wil nog wel even benadrukken dat ik voorstander ben van een dialoog, ook als het moeilijk is.

Maak gebruik van andere magie als dat mogelijk is. Denk goed na over je eigen rol en/of die zuiver genoeg is geweest. Mocht dit allemaal een gepasseerd station zijn, ga dan pas over tot de zwaardere zaken. Wellicht kun je nog met iemand praten die je kunt vertellen wat er speelt om zeker van jezelf te zijn. Natuurlijk is dit jouw keuze. Wellicht dat er aanvullingen kunnen komen van leden die andere paden bewandelen en een andere visie hebben. ❤️

Bronnen: https://www.ancient-origins.net/…/ancient-witchcraft…https://www.ancient-origins.net/…/ancient-art-magic…https://hyperallergic.com/…/witch-marks-curses-and…/