Het is fijn om te zien dat de Moonchildren pagina groeit! Wat ik hoop is dat iedereen er ook wat aan heeft om hier te zijn. Ik heb de laatste tijd positieve terugkoppelingen gehad van leden dat ze er wat aan hebben om hier te zijn, wat mede door jullie komt, waarvoor dank! Ze gaven ook aan dat ze graag nog meer willen leren. Nu de website staat wil ik me (hopelijk samen met jullie) hier meer op gaan toeleggen in deze groep.

Daarom wil ik beginnen met mijn visie op de groep te delen. Als aftrap zal ik morgen beginnen met mijn visie op hekserij. Voor nu ga ik in op spiritualiteit en deze groep. Waarom? Ik geloof dat spiritualiteit is dat: “je een mening en visie vormt – hier vervolgens achterstaat – en ruimte laat voor nieuwe inzichten om verder te groeien”. Ook ik leer regelmatig bij! Als ik anderen hoor praten pak ik er dingen uit die mij aanspreken. Ik hoef het niet eens te zijn met de ander of zijn gehele overtuiging, maar ik kies ervoor om m.b.t. waar ik het niet mee eens ben – of wat ik anders zie – de ander in zijn waarde te laten.

Als mensen verder vragen geef ik wel mijn eigen ‘visie’ hierop. Het lezen van de visies en ervaringen van anderen is wat ik – en volgens mij veel anderen – hier ook graag zouden lezen, met als doel om bij te leren en de dingen eruit te pakken die jou als individu aanspreken.Dat brengt me ook bij wat in mijn ogen spiritualiteit niet betekend: “mijn visie als waarheid wegzetten – en anderen afbranden omdat zij het niet eens zijn met mijn visie. Ieder zijn visie ieder zijn pad, toch?

Vaak zie ik in andere groepen heftige discussies, waarbij mensen anderen (onbewust) kwetsen, gekwetst worden en zich zelfs terugtrekken. Soms zelfs omdat ze bang zijn om hun mening te geven. Wat haaks staat op mijn visie van spiritualiteit en deze groep, de ander in zijn waarde laten en samen leren. Dit lijkt echter vaak te ontstaan doordat een visie gepresenteerd wordt als waarheid.

In de komende tijd zal ik daarom meer posts maken. In deze posts zal ik jullie vragen je visies en ervaringen met deze groep te delen rondom bepaalde topics. Daarbij begin ik met mijn eigen ‘visie’, ‘mijn mening’ en inherent dus vaak ook ‘mijn waarheid’. Dat wil niet zeggen dat het die van jou is, dat je jouw mening moet bijstellen of ‘mijn waarheid’ ‘dé waarheid’ is. Integendeel, kies altijd wat ‘bij jou past’ en waar JIJ je goed bij voelt, niet wat een ander je zegt, tenzij het iets is waar jij je in kan vinden. Ik vraag je alleen om je open op te stellen voor nieuwe inzichten en jouw visie te geven. Mijn visie is namelijk dat je alleen met die mindset je kan blijven ontwikkelen. Op jouw tempo, op jouw manier en met respect voor anderen.

Wat vindt jij hiervan?