Over spiegelmagie. vandaag wil ik een klein stukje spiegelmagie met jullie delen.Spiegels zijn bijna niet meer weg te denken, we gebruiken ze immers dagelijks. Veel personen in de hekeserij waarderen de spiegel ook vanwege de manier waarop ermee gewerkt kan worden.

Spiegelmagie kan op veel manieren gebruikt worden. Zo kun je het gebruiken om jezelf beter te zien, jezelf te healen, voor zelfliefde en voor het scryen. Er word gesteld dat je het ook kan gebruiken om je vorig leven te zien.

Reflecterende oppervlakken worden al meer dan duizend jaar voor magie gebruikt. Scryen,… het zien van de waarheid in een bepaalde situatie, het weerkaatsen van nare verwensingen / vloeken, dit zijn sommige gebruiken waarin men het toepaste.

Door sommigen wordt het ook gezien als portaal en gebruikt men de spiegel daarvoor Bijna iedereen kijkt in een spiegel. Of het nu is voor onze uiterlijke verzorging of om te zien of je er nog presentabel uitziet enz. Men associeert het kijken in een spiegel op een angst gebaseerd actie, zo zouden we ons beschermen tegen, het er slecht of minder aantrekkelijk uitzien voor anderen. Door dit te beseffen, kunnen we een bewuste verandering teweegbrengen van een, op angst gebaseerde actie, naar het beoefenen van spiegelmagie, welke gebaseerd kan zijn op zelfliefde.

Je weerspiegeling is niets meer dan een product van licht, of juist de afwezigheid daarvan. Het word beïnvloed door warmte (wat de kleur van het licht is), de hoek waarin je bijvoorbeeld je hoofd kantelt, de kwaliteit van de spiegel en de emotie die je vasthoudt Dit alles reflecteert onze energie terug. Wanneer we ons verbinden met die energie, kunnen we deze gebruiken om magie te creëren. Jezelf dus energie geven!

Staar naar je spiegelbeeld, totdat je in een tranceachtige toestand bevind visualiseer dat je in liefde voor jezelf ademt. Stel je bij het uitademen voor dat je ademhaling je weerspiegeling liefde geeft. Ontvang nu de liefde van je spiegelbeeld bij elke ademhaling. Voel de energie tussen jezelf en je spiegelbeeld groeien en laat de uitwisseling van energie opbouwen en intensiveren.Eigenliefde is een van de krachtigste magie die je kunt gebruiken. Deze oefening moet niet als egoïstisch of narcistisch worden beschouwd, maar als ondersteuning van liefde voor jezelf die de geest kalmeert.

Voor sommigen is deze oefening niet mogelijk, omdat we het raar vinden, soms te rationeel of gewoon omdat we het stom vinden om deze oefening te doen. Het enige wat je hoeft te doen is in de spiegel kijken en leren om de manier van kijken die je gewend bent, ( beoordelen, veroordelen) te stoppen en zacht naar je gezicht te staren. Denk aan de dingen die je het meest aan jezelf bewondert. Misschien heb je mooie ogen, volle wangen, weelderige lippen, ect.

Glimlach nu naar jezelf terwijl je over deze dingen nadenkt met een acceptatie en liefde voor jezelf. Probeer verder te kijken dan het oppervlak en breng de schoonheid van je ziel naar voren.Geef jezelf een compliment. Vertel je spiegelbeeld zo dat je normaal tegen anderen zou zeggen … zoals “Ik hou van je, ik geef om je. Je zult deze woorden met gemak moeten accepteren. Vergeet niet jezelf te bedanken. En als je dat doet, meen het dan ook.Dezelfde soort spiegelmagie kan ook worden gebruikt voor genezing. Het is perfect voor het verwijderen van energetische blokkades, het creëren van liefde voor onze onvolkomenheden. Het helpt ons ook te focussen,’in het moment’.

Mocht je je hierbij ongemakkelijk voelen, probeer je dan voor te stellen dat je deze dingen vriendelijk tegen je hogere zelf zegt. Je zou een geliefde of een vriend waarschijnlijk niet negatief over zichzelf laten praten, daarom moet je dit ook niet jezelf aanpraten. Dit soort magie is perfect om je te helpen je eigen vriend(in) te zijn en heb respect voor jezelf. Na verloop van tijd zal het gemakkelijker worden om zelfliefde te accepteren. Tenslotte is compassie en liefde voor jezelf op zichzelf magisch!

DANS
Zet wat muziek op en beweeg. Oefen de zelfliefde en geef jezelf de energie om het echt tot leven te laten komen.

BETOVER JE REFLECTIE
Spiegelmagie kan worden gebruikt om je uiterlijk te betoveren. Om jezelf te betoveren, staar je naar je spiegelbeeld en ga je in trance, kantel een beetje je hoofd in verschillende hoeken totdat je jezelf in een nieuw licht ziet. Zie je ware mooie of knappe zelf. Verander je uiterlijk geleidelijk door je,’wil’, te gebruiken. Zie jezelf jonger, ouder, zacht, enz. Ook dit soort magie vereist focus om de energie vast te houden. Het is vaak het beste als het voor korte tijd wordt gebruikt, zoals tijdens een optreden, of voor het maken van foto’s, sollicitatie gesprek enz.

SYMBOLEN EN SIGILS TEKENEN IN JE REFLECTIE
Wat je ook kunt doen is het tekenen van sigils op je reflectie. Staar naar je reflectie en ga in een trance-achtige toestand. Teken vervolgens sigils of symbolen op je spiegelbeeld met een vinger gedoopt in etherische olie of met een aangestoken wierookstokje. Doe dit langzaam, zodat je de betekenis van elke curve en lijn van het symbool kunt voelen. Zie de sigils gloeien van kracht. Probeer je focus zo lang mogelijk vast te houden. Als je ze wilt opladen, stuur ze dan gewoon energie en stel je voor dat ze weer gloeien. Het visualiseren van deze symbolen op jezelf kan buitengewoon krachtig zijn.Een ander moment om dit te doen is na een douche of bad, wanneer de spiegel beslagen is. Gebruik je vinger om op de spiegel te tekenen.

BEELDEN VAN JE VORIGE LEVENS
Ga dichtbij de spiegel staan. Staar jezelf de ogen en kom in een trancetoestand. Laat je ogen een portaal worden naar de andere wereld. De wereld om je heen laten oplossen in het niets.Je kunt jezelf misschien ook heel anders zien, bijvoorbeeld als ogen zonder gezicht of lichaam. Ga dieper in de trance. Misschien zie je jezelf met een ander gezicht, of met andere kleding, of in een vreemde omgeving.

SCRYEN
Scrying kan een van de moeilijkere heksentalenten zijn om onder de knie te krijgen. Begin door in een tranceachtige toestand te komen en kijk naar een voorwerp of iets zoals een zwarte spiegel, een kom met olie, een plas water of een kristallen bol. Mogelijk zie je figuren en/ of vormen. Deze kunnen als verschillende dingen worden geïnterpreteerd. Misschien zie je een verhaallijn spelen. Oefening, een goede trance en intuïtie zijn allemaal essentieel.

DRAAG SPIEGELS BIJ JE
Compacte spiegels, zakspiegeltje, is een geweldige manier, om energie ongemerkt op te laden in een openbare ruimte of omgeving. Betover je spiegels met een van de bovenstaande methoden. Als je op pad bent, neem dan een kijkje in de spiegel en zie jezelf met de magie waarmee je het bewerkt hebt. Je hoeft maar één keer te kijken en je hebt de magie “gereactiveerd”. Sommigen verkiezen voor om de spiegel te reinigen wanneer ze het gebruiken buitenshuis, dit is natuurlijk een eigen keuze.

Luister naar je innerlijke gevoel, reis af naar je eigen ik en laat niemand je iets opdringen wat tegen je gevoel indruist. Er zijn geen vaste patronen. Voel wat voor jou werkt! Wees alert, een goede leermeester geeft je handvatten en laat je afdalen. Hij of zij geeft je ruimte om jezelf te ontwikkelen!