Rode klaver 50g- 100g

3.955.95 incl. btw

Artikelnummer: 802061 Categorie:

Beschrijving

Rode klaver (Trifolium pratense)

De latijnse benaming voor Rode Klaver is ‘tria’, wat ‘drie’ betekent en ‘folia’ wat ‘blad’ betekent. Vervolgens heb je ‘pratense’ dat: ‘in de weide bloeiend’ betekent. 

Aan de klaver worden volgens het bijgeloof beschermende en geluk gevende krachten toegeschreven. De klaver was bij de Kelten het gelukssymbool, tegen boze geesten, helderzienheid stimulerend. Het blad is drievoudig en daarom wijdde ze hem aan de drievoudige godinnen. Veel culturen hadden een drie eenheid in hun geloof. De Germanen hebben de klaver aan Freya gewijd. De godin van liefde, vruchtbaarheid en wellust.  De plant groeit altijd met drie en brengt dus ook weer dat bescherming en geluk. Als je rode klaver plukt geef dan een offertje terug. Elfjes zouden hierin graag vertoeven. De godheden die in drievoud verschijnen. Het heilige getal. 

De klaver groeit op vele velden. Het was ook onderdeel van het veevoeder. Het is een goede bemesting voor de grond. De dieren in de weide hebben veel baat bij rode klaver, het heeft een hoog eiwitgehalte en stimuleert melkproductie. Tegenkantje, teveel rode klaver is slecht voor de voortplanting. De verlaagt de productie van oestrogeen. Men probeert maximum 20% rode klaver in de weide te hanteren. De rode klaver is een bron van nectar waar vooral hommels dol op zijn. De diepte van de nectar is niet zo gemakkelijk te bereiken voor bijen en wespen aangezien zij een zeer korte tong hebben. 

Tussen mei en september zie je bijna overal die bolletjes van rode klaver in de weide. Hildegard von Bingen heeft in de 12de eeuw de geneeskracht van de rode klaver beschreven. 

De Kelten hadden rode klaver in bruidsboeketten als symbool voor liefde en vruchtbaarheid. 

Vierbladige klaver zou de reizigers beschermen

Raadpleeg een arts of fytotherapeut voor gebruik. Er zijn vele contra’s bij dit middel 

_______________________

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Rode klaver

Rode klaver 50g, Rode klaver 100g