Een van de onderwerpen uit de klaagpost op Facebook was: rituelen uit eigenbelang doen, zo ook spells of spellwork. Bij het onderstaande Blog ga ik nadrukkelijk uit van jezelf verrijken en / of anderen schade berokkenen. Dat is meer dan mogelijk met magie, maar… Is dat nou macht of juist onmacht?

Laat ik beginnen bij de uitzondering. Vind ik dat je een ander schade mag berokkenen? Ja, maar enkel in een uitzonderlijk geval. Doet iemand bijvoorbeeld mij of mijn dierbaren onterecht iets aan? Of zelfs zonder enige aanleiding? Reken dan maar dat ik met je afreken, ofwel persoonlijk, ofwel op een andere manier. Nee, ik ben niet heilig. Hierbij houd ik er wel rekening mee dat elk verhaal TWEE kanten heeft.

In 99/100 gevallen is de tussenkomst van magie overbodig en / of is de andere partij net zo schuldig. Met de uitzonderingen van rituelen uit eigenbelang daargelaten, ga ik hier een KEIHARDE stelling innemen. Ik neem mensen die hekserij zien als regelmatig (of zelfs constant) bezig zijn met spells voor eigen gewin – of om anderen te schaden – totaal niet serieus. Ik vind het zielig en onzeker gedrag.

Magie draait voor mij namelijk juist om verbinding. Magie kan een verrijking zijn, maar kan jezelf ook ten gronde richten. Waarom?Als jij constant bezig bent met dingen afroepen over een ander waar je boos op bent.. Dan zegt dat meer over jou als persoon dan over de ander.

Zei iemand bijvoorbeeld iets wat jou kwetste. Zou je dan niet beter werken aan voor jezelf op te durven komen? Ziet een ander je niet staan? Zou dit dan wel de juiste persoon voor jou zijn? En als je afgewezen wordt voor een baan. Zou je dan niet beter werken aan je sollicitatie skills? En kun jij in de spiegel kijken en trots op jezelf zijn als jij jouw baan gekregen hebt door een ritueel? Ik niet..

Omdat ik honger heb en er langs elke snelweg een Mac zit, prop ik mezelf ook niet de hele dag vol hamburgers (ook hierbij met uitzonderingen daargelaten natuurlijk 🙃).

Natuurlijk is het allemaal niet zo zwart/wit, maar ik hoop mensen aan het denken te zetten. Nee ik haat je niet vanuit de bodem van mijn hart als je vaak rituelen doet, iedereen is mens, maar ik vraag me af.. Heb je hier wel over nagedacht..

Grijp je vaak naar magie? Heb je dat echt nodig? Wordt je er écht beter van.. of verandert je persoonlijkheid? Wordt je krachtiger of ben je bezig met het kweken van afhankelijkheid – en verlies je jezelf uit het oog? Hoe afhankelijker je wordt, hoe minder je in je kracht staat. En juist het in je kracht staan is wat ik eenieder toewens.

Was dit geklaag? Een tirade? Heb ik nog een hamburger van de Mac nodig? Ik weet het niet, maar ik ben vooral benieuwd naar hoe jij dit ziet. Dus ik stel je de vraag: “Wat is de waarde van rituelen uit eigen belang – en wat vindt jij hier van?” Laat het me vooral even weten op de Facebook groep van Moonchildren.