Maretak 50g- 100g

1.952.95 incl. btw

Artikelnummer: 802029 Categorieën: , Tags: ,

Maretak

De Maretak is een parasiet, maar een zeer belangrijke plant die in de Oudheid bij rituelen ingezet werd.
Plinius de Oudere schreef dat de druïden de Maretak als heiligste beschouwden indien deze op een Eik groeide. De Eikenwouden waren de heilige wouden. Een maretak die groeit op een eik is zeldzaam.
Bij de Germanen zou Maretak aan Frigg gewijd zijn, de moeder van Balder. Maar ook aan Donar.
In de Griekse mythologie is maretak bekend als een kruid waar men de Hel mee kan binnentreden, maar ook weer kan verlaten. Persephone zou Maretak gebruikt hebben om de poorten van de Hel te openen. Ze leefde 9 maanden per jaar met haar moeder op aarde en de resterende tijd in de Onderwereld bij haar partner.
Deze betekenissen verwijzen allen naar de cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Samen met de Eik symboliseert ze de levenskracht en de vruchtbaarheid.
Waar ze eerst een heilige plant was werd ze na de kerstening van Europa verbannen tot de duivelsplanten en de heksenplanten.
Ze beschermt tegen nachtmerries. Jonge kinderen droegen een amulet als bescherming tegen alle vormen van magie.

‘Ik overwin alle hindernissen’

Zo werden takjes in en rond huizen opgehangen om het kwade af te weren, tegen bliksem, tegen onvruchtbaarheid bij het vee, en tegen allerlei magisch kwaad.
Onder het hoofdkussen zou ze dromen bewerkstelligen waarbij de toekomstige partner zichtbaar werd. (Voorspellend)
De Maretak opent alle deuren en dus ook dat wat op slot zit.

Spirituele toepassingen van - en associaties met - maretak

• Verhoging van de vruchtbaarheid (amulet)
• De krachten van de boom waarop ze groeit werken versterkend in de magische toepassing ervan
• Midwinterperiode
• Verbintenissen die aangegaan worden beschermen
• Genezing en vernieuwing
• Liefde en vriendschap, moederliefde
• Toegang tot de andere wereld en beschermend

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen - en zelf te oefenen - met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Maretak

Maretak 50g, Maretak 100g