Magie? Denk zelf na wat je doet! Velen zijn opgegroeid met een soort geloof dat nadruk legt op “De Gulden Regel” of soortgelijke structuren.

Ik wil graag het volgende benadrukken voor mensen die nieuw zijn in hekserij: hekserij betekend voor mij dat je macht in eigen hand neemt Hoe je het wilt gebruiken, hangt af van je eigen idealen en dat kunnen verschillende dingen betekenen, aangezien mensen verschillen.Sommigen houden van de structuur van vastgestelde regels of richtlijnen en dat is volkomen okay.

Het kiezen om religieuze dogma’s niet te volgen, betekent niet dat dit je minder “goed” maakt dan de persoon die dat wel doet.

Spiritwork is niet altijd iets om bang voor te zijn. Spiritwork is het werken met voorouders, gidsen en voor animisten betekent het geloven dat alles op aarde bepaalde krachten bezit. Je hoeft ook niets op,- aan te roepen of perse met iets te werken.Bloedmagie is niet altijd eng of schadelijk voor jezelf, zoals soms wordt voorgedaan. Leer en daarna,’ make up your own mind’.

Poppen worden niet alleen gebruikt voor schade aan te brengen bij personen Het zijn geweldige hulpmiddelen voor genezing, verbannen en ook voor het sturen van liefde. (of zelfliefde).

Schaduwwerk heeft een onaangename klank, terecht want het is niet altijd een prettig proces. Maar hierdoor leren we wel dingen onder ogen te te komen die we uit ons leven moeten verbannen om beter te worden of beter te voelen. Ballast van het verleden overboord gooien noem ik het! Oorlog is niet slecht in de figuurlijke zin. Het leert iemand te vechten waar ze voor staan, de aarde, de mensen, je dierbaren en jezelf.

Met botten werken is niet eng, onmenselijk of dier onvriendelijk, gebruik ze op een nette manier en door eerbied te tonen.Begraafplaatsen worden niet altijd voor grimmige doeleinden gebruikt, je kunt respect tonen door een graf schoon te maken, bloemen achter te laten of door gesprekje te hebben met de overledenen, zelfs voor degenen die we niet persoonlijk kennen.En voor degenen die ze wel voor andere doeleinden gebruiken, maakt nog niet dat ze niet minder goed bezig zijn. Wat goed of slecht is is in the eye of the beholder.

Daarbij kennen we de omstandigheden van andere mensen niet, en heeft niemand het recht om over een ander zijn of haar pad te oordelen.Iedereen draagt zijn/ haar verantwoordelijkheidAls heks ken je je waarden en heb je het recht om te zeggen, ‘wat ik geloof is juist en ik hoef mezelf niet te verantwoorden aan anderen door middel van een label’ Een label om zaken te verduidelijken is net even wat anders.Je kunt een prima heks zijn door verschillende paden te bestuderen. Je kunt een prima heks zijn en niet geloven in de regel van 3 of in karma. Je kunt een prima heks zijn door van geeikte paden af te gaan.

Soms kun je jezelf enorm beperken wanneer je ervoor kiest om te blijven hangen in ideeën. Wanneer je één boek hebt gelezen betekent het niet dat dit de waarheid is of dat het het juiste is voor jou, lees en leer verder over het onderwerp. Laat je licht schijnen aan alle kanten en vul dan jouw waarheid in, maar ga er niet vanuit dat je dan klaar bent. Er valt veel te leren, sta open voor nieuwe informatie Beperk je eigen potentieel niet. Geloof ook niet alles wat je leest.De naam heks wordt in andere religies vaak als negatief bestempeld door onwetendheid.

Mensen hebben vaak het verkeerde idee, soms erg bekrompen ideeën, trek je er niets van aan. Wanneer je niet meer openstaat over hoe anderen magie toepassen op welke manier dan ook, geen respect toont voor andere paden, sla je in mijn ogen de plank mis. Als je openstaat kun je leren, zo kom je erachter hoe hun pad eruit ziet en kunnen er nieuwe deuren voor je opengaan.

Wat betreft de mensen die alleen licht en liefde prediken, die bestaan namelijk niet. Ze zijn niet echt, ik kan alleen zeggen, als je dat denkt,’ dat je dat echt niet bent’. Door alleen vrede licht en liefde te prediken , ga je voorbij aan het feit dat je een mens bent die woede, verdriet en andere menselijke emoties voelt, die je als eenmaal accepteert en mee identificeert, in plaats van afwijst, kan groeien. Hierdoor kun je zelfs een nog betere versie van jezelf worden. Ben je echt alleen liefde en licht, als je je schaduw niet erkent en liegt tegen jezelf?

Het kan namelijk je vermogen om een situatie beoordelen vertroebelen, wat leidt tot een ongenuanceerde mening en mogelijk kan zelfs het gevoel geven dat je beter bent dan anderen, wat absoluut onjuist is. Dit geeft heiliger-dan-jij-houding. (wat in deze niet het het geval is). Helaas gebeurt het nog steeds, een paar maanden geleden gebeurde het op deze pagina. Ik ben daar niet van gediend. Ik vraag me dan echt af,’ ben je dan echt liefde en licht als je iemand anders bestempeld als slecht, vanwege een ander pad’.

Geen van deze vragen is bedoeld om iemand een vervelend gevoel te geven. Het is gewoon iets om over na te denken. Mocht je als nieuwe heks in deze situatie terecht komen, is het goed om jezelf dit soort dingen af te vragen. Blijf kritisch naar jezelf, stel jezelf vragen en durf ze ook aan anderen te stellen. Ik heb een hekel aan termen als zwarte magie,en witte magie, maar dat ben ik.

Als ik dan hoor dat een liefdes spreuk of jar gemaakt wordt denk ik is dit dan wat sommigen met wit bedoelen. Of een geld spreuk is dit wit? Je bent aan het manipuleren van, dus is dit dan wit te noemen? Blijf nadenken en roep niet zomaar wat. Het universum werkt in een constante cyclus van duisternis en licht, want zonder duisternis kunnen we het licht niet zien.

Ik laat insecten altijd met rust (tenzij het een mug is of een teek). Maakt het jou een boeddhist wanneer je vegetariër bent ? Nee.

Ik breng niet zomaar schade toe aan iemand, ook niet als ik met magie bezig ben. Moet ik Wicca zijn om dit te geloven? Nee.

Ik vind dat we onze naasten moeten liefhebben en soms over onze eigen gevoelens heen moeten stappen om te vergeven. Moet ik christen zijn om dit te geloven? Nee.

Ik geloof dat we zuinig moeten zijn op moederaarde. Moet ik hiervoor Gaia aanbidden of me binden aan het neo-paganisme? Nee.

Je hebt niet altijd de ideeën van iemand anders nodig om je te vertellen hoe je een goed of mooi mens/ heks kunt zijn. Hekserij is niet simpelweg slecht of goed, het is de mens die het aanstuurt. En zelfs dan zijn mensen te complex om volgens dit soort enge normen te categoriseren.

Laat je als nieuwkomer niet zomaar afschrikken door andere paden. Houdt je ook niet schrikachtig vast aan het eerste waarmee in aanraking bent gekomen in de hekserij.

Een open geest, opent het hart.

Sluit jezelf niet af!

Welke paden zul je belopen…Welke deuren zullen voor jou openen….❤️

HEB JE AANVULLINGEN,….schiet maar 😘