Mijn visie is dat de grond waar je het meeste mee in contact staat, hekserij m.b.v. je lokale omgeving, de grond is waar je de sterkste band mee hebt – en kan onderhouden. Het is makkelijk, het is toegankelijk – en wat we er ook op bouwen, het land blijft altijd de natuur. De natuur (het bos, enz.) is wat mij betreft ook essentieel, maar niet het begin van ermee werken. De grond waar je bank op staat en de lucht die je op dit moment inademt, zijn allemaal onderdeel van hetzelfde ecosysteem – en dus de natuur.

Door je bewuster van je omgeving te worden vergroot je jouw bewustzijn, wat het fundament is van magie. Je zal meer zien en ervaren – en hoe meer er in je bewuste staat verwerkt wordt – hoe bewuster, gerichter en krachtiger je dit kan inzetten in rituelen. Toch blijft deze basis vaak onderbelicht. Ik begrijp echt wel dat rituelen doen en werken met kaarsen of necromantie veel ‘interessanter’ klinkt, maar door van jouw dagelijkse omgeving jouw kracht-/energiebron te maken, versterk je jouw magie volgens mij veel meer. Dit heeft nog niks met rituelen te maken, maar alles met verbinding.

Als je het proces van fysieke verbinding met je omgeving doorloopt – hier tijd voor neemt en dit onderhoud – zal je veranderingen opmerken, wat volgens mij altijd het doel is van magie. Jezelf, jouw leven, je omgeving of overkoepelend dus: “energie” veranderen. Een betere band met de oerbron zorgt er voor dat je deze energie gerichter kan aanvoelen – en dus aansturen. Hierdoor kan je succesvol blijvende veranderingen realiseren.

Wat is jouw visie op het aanroepen van energie? Wat is belangrijk en wat juist niet volgens jou?