Oke, met meer dan 1.000 opmerkingen is de klaagpost een klein beetje uit de hand gelopen. Er is nogal wat discussie over ethiek in hekserij 😊 Dus.. dat zullen we maar niet meer doen.. toch? Of wel? Wat vindt jij? Sommigen vroegen zich af ‘Oke, maar wat is het doel van dit geklaag?’ Nou, het destilleren van alle klaagzang. Te achterhalen wat jullie zoal bezighoudt. De dingen waar ik graag over wil schrijven – en dat is zeker gelukt!

Achter sommige grappige opmerkingen en beklag vond ik veelal heldere vragen. Zoals: ‘Waar koop ik nou zo’n Lovepotion nr. 09 om mijn ex te bedwelmen?’ Nee grapje natuurlijk, maar dit soort dingen roepen wel andere vragen op zoals: Welke kennis deel je en welke niet – en met wie? Worden beginnende heksen nou misleidt of helpt zo’n “Love potion” door een (door iemand genoemde term) “Harry Potter heks” nou écht? Wat weer leidt tot andere vragen..

Want vaak las ik terug dat we niet beoordeeld willen worden door anderen, niet gelabeld willen worden. Dus mag ik dan bijvoorbeeld zelf met zo’n term gooien? Is dat onterecht of juist heel terecht? Veel van de vragen en opmerkingen zijn gebaseerd op onze normen, waarden, overtuigingen en gewoonten – of in het kort ethiek dus. Ethiek op zijn beurt draait weer om meerdere kanten en situaties van een verhaal te belichten, daarom hoop ik dat jullie net zo aanwezig zijn bij deze topics als bij de ‘klaagpost’.

Ik roep je op om jouw mening te geven, want ik las dat we soms denken dat we onze mond maar moeten houden. Daar ben ik het deels mee eens. Je hoeft niemand te overtuigen, dat vraag ik je ook niet, ik vraag je ook niet een ander af te branden.Ik vraag je best wel veel merk ik. Dus laat ik het in één vraag samenvatten: Wil jij jouw onderbouwde visie geven op de posts die volgen zonder een ander persoonlijk af te branden?

Of jij je nou mengt in een bericht vanuit passie, kennis uit boeken of ervaring, met of zonder heksennaam, ik neem je serieus. Want ik hoop samen met velen anderen zoveel mogelijk inzichten te verzamelen m.b.t. vragen en opmerkingen als: “Is lucifer wel zo slecht als mij geleerd is?” (Lisa L Konings) ‘Waarom vindt jij een tattoo m.b.t. hekserij nodig?’ Wiseborg Lygodesma. Anderen die willen bepalen of jij wel/niet mag omgaan met iemand omdat zij problemen met diegene hebben.’ Nathalie Kesteloot ‘Mag een heks wel therapeutisch advies verstrekken zonder paramedische basis?’ Jos Pittoors ‘Informatie over poortwachters.’ Charlotte Janssens‘Informatie over numerologie’ Binneke Schutters

En nog veel meer andere topics zoals: ’HSP of intuïtie’, ‘de ander in zijn waarde laten en omgaan met kritiek’, ‘ongevraagd advies’, ‘cirkels gebruiken?’, ’informatie onderbouwen’, ‘waarom zelf op de achtergrond blijven als je veel weet over een klein onderdeeltje’, ‘hekserij aanklampen als houvast’ en nog veel meer!

Ik lees/hoor je hopelijk snel en ik hoop dat je de love potions even laat liggen tot die tijd 😉

Liefs,

Joyce