Wat heeft de storm met de windrichtingen te maken?

Zaken worden letterlijk opgeschud en blootgelegd.
Kijk maar eens naar de strandvondsten die na stormen gedaan worden.
Zo werkt het ook in de energie, in het onzichtbare, een harde woei kan letterlijk onder het kleed komen en zaken overhoop halen (of zelfs losrukken).

Je merkt het ook aan kinderen. Zij zijn vaak drukker wanneer het harder waait. En wat denk je van de uitspraak: laten we even uitwaaien?
Een wandeling in pittige winden verfrist ons en verruimt ons gemoed.
Dat gegeven op zich is voor mij al magie.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat wind en storm al eeuwenlang gebruikt worden in magisch leven.

Elke windrichting (Noord-Oost-Zuid-West) is bezeten van zijn eigen magische deugden.
Zelf denk ik dat dit vooral afhankelijk is van waar je woont én wat je er zelf aan toeschrijft. Dus wordt dit optioneel, maar dat terzijde.

Er wordt aangenomen door verschillende groeperingen dat bepaalde spreuken het best kunnen worden uitgesproken tijdens bepaalde winden.

Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet.
Wanneer je met de maanfasen kan werken kun je dat in ieder element – en dus ook met de wind.
De cyclus is hetzelfde, alleen duurt deze veel korter en is iedere keer variabel.

Zo werk je met:
• Windstil (nieuwe maan).
• Aanzwellende sterker wordende wind (wassende maan).
• Naar een hoogtepunt in de storm (volle maan).
• Terug naar afnemende storm (afnemende maan).

Wat de windrichtingen voor jou betekenen moet je zelf bepalen. Je kan dit baseren op gebeurtenissen uit je leven. Of een combi maken vanuit wat collectieve overgeleverde betekenissen.

Om je wat (wind) ? richting te geven…

Noordenwind kun je qua fase zien als donkere of nieuwe maan.
Zij is de wind van de dood maar niet noodzakelijkerwijs die van de fysieke dood.
Dit is het rijk van die ene eeuwige universele wet verandering.
“Dood” verwijst hier naar de eliminatie van negativiteit.
De Noordenwind is koud, waait binnen vanuit de richting van de winter en van sneeuw die over het land ligt.
Het is “droog” of onvruchtbaar, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor spreuken en kunsten van vernietiging.
Je zou een storm uit deze windrichting kunnen gebruiken wanneer je depressief, angstig, jaloers, of boos bent.
Of als je een slechte gewoonte wilt doorbreken, voer dan een ritueel van deze aard uit terwijl de Noordenwind waait voor extra kracht.
De Noordenwind, hoewel koud met nacht en dood en sneeuw, is ook de wind van het element Aarde en deelt dus in enkele van zijn kwaliteiten.
Maar de wind, die droog is, is niet favoriet voor vruchtbaarheid en welvaartsmagie, hoewel die met betrekking tot genezing enorm kan worden geholpen door de noordenwind.
De kleur is het zwart van middernacht en donkere maan.

Wind die uit het Oosten waait is vergelijkbaar in cyclus met die van de wassende maan.
Zij behelst frisheid, hernieuwd leven, kracht, en intellect. Het is een warme, verkwikkende wind die waait vanaf het punt waarop de zon, maan en sterren hun stralende verschijningen maken.
Het is dus de wind die betrokken is bij het begin, de nieuwe verschijnselen die oprijzen uit het werk van de Noordenwind. De warmte is die van de Zon en de vonk van de schepping.
Rituelen of kunsten die het best worden gebruikt wanneer de wind uit het oosten waait, zijn die met betrekking tot dramatische verbeteringen, veranderingen ten goede, vooral in gedrag.
Ook zijn Oostenwind kunsten die waarbij de geest betrokken is en tevens alle rituelen waarbij het element Lucht betrokken is waaraan het op magische wijze verwant is.
Liefdesmagie kun je het beste niet uitvoeren met een oosten wind, tenzij je een zeer intellectuele liefde wilt. Maar misschien is daar niets mis mee.
Omdat Oost de richting van zonsopgang en licht is, is de kleur wit.

Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe heter het wordt, aan deze kant van de evenaar tenminste. Om deze reden is de Zuidelijke Wind een hete, vurige.
Zuiden wind is vergelijkbaar in de cyclus met die van de volle maan.
Symbolisch regeert het ‘s middags, wanneer de zon (of maan) het hoogst aan de hemel staat, de tijd van het grootste licht en de grootste warmte. Omdat de Zuidenwind gerelateerd is aan het element Vuur, bestrijkt zijn magie dezelfde grond.
De Zuiden wind kan echter worden gebruikt voor elk type magie wanneer het waait. Het is een goed moment om spreuken uit te spreken.
Omdat deze wind sterk en heet is, zijn spreuken die ermee worden uitgevoerd verzekerd van een extra schok van kracht. Het is altijd spannend en interessant om met de Zuidenwind te werken!
Wees echter gewaarschuwd dat vuur, zelfs het verdunde vuur van de zuidelijke wind, gevaarlijk kan zijn.
Zoals we weten kan vuur branden.
De kleur van de Zuidenwind is geel het geel van de Zon op het middaguur.

De Westenwind is datgene wat koel en vochtig waait. Het kan een vleugje regen of mist dragen terwijl het over het land spoelt. Het is een vruchtbare, liefdevolle kracht die zachtaardig en overtuigend is.
Het regeert symbolisch de schemering, wanneer alles stilstaat; dag en nacht versmelten in een magisch landschap van gedempte kleuren en koele briesjes.
Zonsondergang, net als zonsopgang, is een uitstekende tijd om magie uit te voeren vooral als de juiste wind waait.
Watermagie liefde, genezing, vruchtbaarheid enzovoort is uitstekend voor de Westenwind, omdat het zijn eigen krachten en energieën toevoegt.
Ze waait vooral uitstekend voor rituelen en kunsten met reiniging of puur religieuze rituelen, de Westenwind is welkome opluchting na de droge, hete bries uit het zuiden.
De Westenwind is het blauw van de lucht net voordat al het licht uit de lucht verdwijnt.
In vergelijking met de maanfases behelst de Westenwind afname.

Uiteraard is dit geen absoluut systeem.

In werken met de windrichtingen en de verschillende gradaties woei, raad ik vooral aan je eigen intuïtie te volgen als het gaat om het ontcijferen van wat elke wind je brengt.

Misschien kun je de wind zelfs wel verstaan terwijl ze boodschappen tot je brengt.
De vier winden zijn op zijn minst oppervlakkig gerelateerd aan de elementen, en dit kan in gedachten worden gehouden, maar elk heeft zijn eigen krachten die specifiek zijn voor de winden zelf én jouw persoonlijke waarneming.

* Als we het hebben over bijvoorbeeld de Noordenwind, is het de wind die uit die richting waait, dus uit het Noorden komt.
Dat er ook nog combinaties zijn van bijvoorbeeld Noordoostenwind dat spreekt voor zich.

Omdat het één van mijn zielsmissies is om meer licht op bewustzijn te brengen daag ik jullie graag uit om eens op een andere manier naar de wind en stormen te kijken.

Stormachtige groet,

Saskia Bos #lichtopbewustzijn