Wat heeft de wet van 3 met oordelen en regeltjes te maken? Om te beginnen zal ik mijn hand in eigen boezem steken. Ja, ik oordeel.. soms zelfs te vaak voor mijn gevoel. Het is niet persé dat ik het wil, maar het gaat eigenlijk vanzelf, maar waarom?

Om te beginnen zijn we als mensen geprogrammeerd om (snel) te oordelen. Logisch, als we dit niet waren stonden we bijvoorbeeld bij ieder bezoekje aan de Albert Heijn uren in de supermarkt – en vingen we nooit een van tafel vallend glas op, maar oordelen in een persoonlijke, religieuze, culturele, magische, enz. context zijn ook snel gemaakt.

Ja, ook door mij, maar wie ben ik om te oordelen over het pad van een ander. Ik probeer het los te laten en anders te zien, ieder zijn pad, ieder zijn ding.Laat ik een veelvoorkomend voorbeeld nemen: “De regel van drie”. Ik merk dat ik snel oordeel als ik deze regel voorbij hoor komen, maar waarom eigenlijk? Ik geloof dan wel niet in ‘de regel van drie’, maar ik geloof wel in een soortgelijk iets.

Zie ik het dan als karma? Nee ik denk het niet, maar meer een vorm van ‘common sense’. Wat je geeft komt een keer terug, zowel in positieve als negatieve zin, al dan wel of niet in drievoud. Dat hoeft niet eens in een magische context te zijn. Ik kan bijvoorbeeld dingen doen in het fysieke leven, maar er later spijt van krijgen – en een enorm schuldgevoel ontwikkelen, maar misschien ook niet. Misschien word ik wel ziek. Ligt het dan aan wat ik gedaan heb? Geen idee, maar voelt het voor mij alsof het daaraan ligt? Dan is dat misschien wel juist ‘dat wat ik terugkrijg’.

Misschien krijg ik dit hele leven wel niks terug omdat ik mijn vorige leven zo lief geweest ben. Wie zal het zeggen? Jij? In dat geval daag ik je uit om concreet bewijs te leveren. Met een magisch gebied dat zo breed is, met zoveel verschillende; geloven, overtuigingen, tradities en subgroepjes.. Wie van hen heeft het nou bij het rechte eind?

Wie kan het bewijzen? Wie ben ik? Ik ben slechts iemand die geen regeltjes opgelegd wil krijgen, niet beoordeeld wil worden voor mijn keuzes – en iemand die probeert minder te oordelen. Zeker op basis van overtuigingen, interpretaties en geloof.

Mijn vraag aan jou is: Wie ben jij?

Laten we kennis maken in de Moonchildren Facebook groep!