De ratel als magisch gereedschap.

De Ratel als magisch gereedschap
Ratels worden in de meeste culturen aan kleine kinderen gegeven als speelgoed of als beschermend object. Het is een percussie-instrument dat over de hele aarde in vrijwel alle culturen gebruikt wordt. Hoewel de drum vaak populairder is (soms een beetje als statussymbool) is een ratel een instrument met zijn eigen waarde. Als ze samen worden gebruikt wordt het magische bereik van beide vele malen vergroot.
Ritmisch ratels zorgen voor een kalmerende en ontvangende energie en kunnen gebruikt worden om in trance te raken. Het is tevens een ‘smudging’ gereedschap. Het klaart en reinigt gestagneerde energie. Het is daarmee erg handig op plekken waar je niet zomaar even met rook, vuur, water en dergelijke aan de gang kan. Het is hiervoor beslist geen zwak alternatief, omdat het grote kracht heeft! Het opent en doorbreekt vastzittende energie en verschuift energie die ongewenst is. Het verwijdert mentale ruis die in de weg zit in het luisteren naar subtiele boodschappen. Ratels zijn de stem van de spirits, maar ook een oproep naar spirit-helpers. Als een ratel met een bepaald doel gemaakt is, zal die specifiek deze krachten oproepen.
Zelfgemaakt is een ratel een nog krachtiger tool om met gids(en) in contact te blijven. Vaak wordt met het handvat de connectie met de aarde vertegenwoordigd, de klankdoos het universum en de zaden/steentjes/kralen etc. als de geleiders naar spirits, waarvan de stem spreekt door te schudden. De keuze van de materialen wordt dan ook zorgvuldig overwogen in relatie met dit doel. Een ratel kan ook gemaakt worden om een specifiek element, godheid, voorouder, gids, etc. te eren of activeren.
Werk jij wel eens met een ratel?