Wierook tangetje roestvrijstaal 7,5cm

5.95 incl. btw

Artikelnummer: 804015 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Wierook tangetje

Dit is een klein wierook tangetje gemaakt van roestvrij staal. De afmeting is 7,5 centimeter. Heb je zoiets nodig? Dat ligt eraan. Om heel eerlijk te zijn gebruiken we lang niet altijd een wierook tangetje. Afhankelijk van het soort brander dat we gebruiken en of we lucifers in huis hebben. Bij de wierookbrander met een groffe zeef (grote gaatjes), kan je bijvoorbeeld makkelijk een lange lucifer gebruiken en deze onder het kooltje steken. Maar soms zijn de lucifers op en moeten we een aansteker gebruiken. Dan is het wel weer heel fijn om het wierook tangetje te gebruiken. Zo kan je een houtkooltje makkelijk van onder aansteken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het hete ijzer of de vlam tegen je vingers aan krijgt. Bijvoorbeeld omdat je de aansteker langs je kooltje moet houden. Want uit ervaring gesproken, dat doet zeer.

Het wierook tangetje is ook erg handig als je een brander zonder zeef hebt. Bijvoorbeeld als je zand onder het kooltje legt of rechtstreeks op de bodem van een gietijzeren ketel brand. Met het wierook tangetje kun je dan eerst het kooltje even blijven vasthouden, zo kan je het aan meerdere kanten goed aansteken en laten branden (en een beetje blazen soms). Pas als hij aan alle kanten goed brand leg je hem dan op het zat of de vlakke ondergrond, vaak zie je anders dat niet het volledige kooltje opbrandt. Of dat we er te snel kruiden opleggen, waardoor het kooltje niet aan alle kanten goed door kan branden.

Wil je het kooltje afschudden / afschrapen zodat hij weer beter brandt? Dan is het wierook tangetje ook handig bijvoorbeeld. Of als je kruiden die erop liggen wat meer wilt verdelen of eraf wilt schuiven.

Extra informatie

Gewicht 19 g
Afmetingen 7.5 cm