Bijenwas kaars maken (Bijenwas vel (41 x 26 cm))

3.50 incl. btw

Beschrijving

Wil je een bijenwas kaars maken?

Goed nieuws! Je kan alle spulletjes om jouw eigen bijenwas kaars te maken gewoon vinden in onze webshop. Te beginnen bij dit bijenwas vel natuurlijk. Onderaan op deze pagina zie je ook de link staan naar een lont, je kan ook een eigen lont gebruiken natuurlijk. Om een bijenwas kaars te maken leg je het vel op een schone tafel neer. Je kiest de kruiden die je in jouw bijenwaskaars wilt verwerken – en rolt met het lont erin verwerkt het bijenwasvel dicht. Zo heb je binnen nog time jouw eigen natuurlijke kaars op tafel staan. Voor een voorbeeld van het maken, kun je de afbeelding raadplegen. Naast een vel met pure bijenwas is het lont benodigde lont per meter los beschikbaar (0,5m is genoeg voor 1 kaars). Hier vind je een overzicht met kruiden die je kan verwerken in je kaars(en).

Bijenwas kaarsen zijn duurzaam en de meest natuurlijke kaarsen die er te koop te zijn. In tegenstelling tot normale kaarsen wordt er aan bijenwas kaarsen geen paraffine (chemische stof) toegevoegd. De bijenwas kaarsen branden volledig op en laten dus geen residu achter. Door gebruik te maken van bijenwas kaarsen help je indirect de imker – en zo de honingbij. De bijenwas platen zijn restproducten die anders niet gebruikt zouden worden. Wij bieden bij de kaarsen ook geen wegwerphouders aan. We adviseren om de bijenwas kaarsen in een cauldron met zand te branden – of op een ander standaardje wat je opnieuw kan gebruiken.

Tot slot is een bijenwas kaars maken niet alleen duurzaam, maar ze ruiken ook nog lekker tijdens het branden. Ze helpen om vieze geurtjes uit de lucht te halen. Naast zelf een bijenwas kaars maken kan je er ook voor kiezen om kant-en-klare bijenwas kaarsen te gebruiken. Deze zijn geschikt als ritueelkaarsjes / spell kaarsjes en branden ongeveer een half uurtje. Je kan ook een bijenwaskaars maken die past bij de of intentie die je je wilt neerzetten.

Als je kruiden lekker vindt ruiken kun je er ook voor kiezen om deze los te bestellen. Wij branden zelf eigenlijk nooit meer wierookstokjes omdat ze onpersoonlijk aanvoelen. Dit is iets persoonlijks, maar het is tevens de reden dat ik er voor heb gekozen om geen wierookstokjes aan te bieden op de website. We branden gewoon kruiden door ze op kooltjes te leggen in een wierookbrander of cauldron. Dit doen we met aandacht en daarbij kiezen natuurlijk de best passende mix voor onze intenties uit.

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met kruiden? Dan kan je volop aan de slag in de workshop licentie, hierin zijn verschillende workshops beschikbaar m.b.t. het ontwikkelen van je zintuigen (zintuigontwikkeling), bescherming, zuivering en nog veel meer. Natuurlijk hoef je helemaal geen workshops te doen, maar kan je deze wel aan de slag met een bijenwas kaars maken.