Waar let je op bij Edelstenen sieraden kopen?

In dit heksen blog gaan we uitgebreid in op edelstenen sieraden – en waarom wij, terwijl wij ons richten op traditionele hekserij, toch de keuze hebben gemaakt om deze aan te bieden. Voor ik begin aan het blog wil even duidelijk aangeven dat hoe iemand de energie van edelstenen ervaart – en welke deze ervaart, kan verschillen per persoon.

Edelstenen sieraden en het Animisme

Moonchildren richt zich op traditionele hekserij in alle workshops en de heksenopleiding. Toch heb ik er voor de heksen webshop bewust voor gekozen om edelstenen sieraden aan te bieden. Mocht je meer bekend zijn binnen de hekserij, dan zal je dit wellicht als afwijkend ervaren. Daar heb je volledig gelijk in! Dus waarom heb ik er dan toch voor gekozen? Omdat ik werk vanuit het Animisme. Hieronder zal ik mijn definitie ervan geven zoals ik hem heb omgeschreven in het eerste boekje van de heksenopleiding, zo weet je waar ik naar refereer:

Mijn definitie van Animisme:

Zien dat alles energie heeft, niet alleen mensen, maar ook dieren, stenen, planten, enz. Alles wat je ziet (en niet ziet) heeft energie, welke zowel negatief als positief kan zijn. Alles wat leeft heeft energie in zijn levende / fysieke vorm – en deze energie blijft, zelfs als de fysieke vorm vergaat. Waarom geloof ik in Animisme? Omdat ook door Alchemie onderbouwd wordt dat alles energie heeft. Deze verandert al door ergens naar te kijken, maar bijvoorbeeld ook als je een kamer binnenloopt.

De energie van edelstenen sieraden

Ook edelstenen hebben dus energie. Zij die er al bekend mee zijn.. Zullen waarschijnlijk beamen dat dit kan variëren van milde energie-uitstraling tot zeer intense energie, welk soort energie dat is? Dat verschilt. Aan elk soort edelsteen worden verschillende energieën toegeschreven. Als je er nog niet zo bekend mee bent kan je eens proberen om een edelsteen vast te houden, je ogen te sluiten en deze energie te voelen. Dit is de reden dat je soms  bij spirituele mensen edelstenen in huis zal tegenkomen. Dus niet alleen omdat ze mooi zijn 🙂 Misschien liggen ze op tafel, bij deuren, onder het bed of op het nachtkastje of heeft iemand een edelsteen in zijn of haar broek- of jaszak zitten. Dat is dus niet zonder reden, ze hebben elk een eigen functie en doel. Zij die er mee werken kunnen je er meer over uitleggen, maar je mag ons natuurlijk ook altijd benaderen als je vragen hebt. Meer over bescherming kan je leren binnen de heksenopleiding en workshop licentie. Hieronder zal ik wat stenen en toepassingen toelichten. 

edelstenen sieraden

Edelstenen sieraden en holistische therapie

Edelstenen sieraden heb je misschien nog niet zo vaak gezien, maar de edelstenen zelf kan je zien terugkomen in bijvoorbeeld holistische of alternatieve therapie. Hierbij geef ik wel duidelijk aan dat wij er bij wet geen helende krachten aan mogen toeschrijven. Vervang een medicijn, therapie of behandeling dus ook niet met een edelsteen. Zelf geloof ik, dat net als met hekserij, edelstenen en de energie die zij hebben, ondersteunend kunnen werken bij jouw uitdagingen. In de holistische therapie kan je daarom geadviseerd worden om bepaalde kristallen of stenen bij je te dragen. Elke steen heeft een of meerdere eigenschappen / energie-uitwerkingen, bij welke edelsteen of kristal je het meeste profijt hebt, dat ligt dus zowel aan jezelf als jouw situatie. Meestal is het doel om te helen, tot rust te komen of overkoepelend: in balans komen. Zo kan bijvoorbeeld bergkristal bij je dragen een zuiverende werking hebben. Een ander voorbeeld is de Amethist. Hieraan wordt toegeschreven dat deze o.a. je aura kan reinigen, helpen bij verlies of rouw en je bewustzijn verhogen. Dit zijn slechts enkele van de vele eigenschappen die aan de Amethist toegeschreven worden. Hetzelfde geldt bij de andere edelstenen.

Edelstenen sieraden en onderzoek

Wij hebben een ruim assortiment aan edelstenen sieraden. Daarom raad ik je aan als je overweegt deze edelstenen sieraden te kopen, eerst onderzoek te doen. Zoek naar een zo’n betrouwbaar mogelijke bron, of liever nog bronnen, op het gebied van edelstenen. (En houdt altijd in gedachten, een edelsteen is nooit de oplossing voor een probleem, enkel een ondersteunend middel.). Wat zeggen deze (spirituele) bronnen over de specifieke edelstenen? Wat zijn de ervaringen van andere mensen? Is deze situatie ook op jou van toepassing of juist niet? Je kan natuurlijk altijd naar ons mailen via info@moonchildren.nl maar om een ‘wij van WC eend, raden WC eend aan’ verhaal te voorkomen, kan je het beste andere erkende bronnen raadplegen. Dat vinden we wel zo eerlijk.

Edelstenen bij deuren en ramen

In plaats van sieraden met edelstenen, zie je soms bijvoorbeeld Tijgeroog i.c.m. een andere edelsteen (vaak in tweevoud, aan beide kanten van een deur of raam) bij iemand thuis liggen. Wat is het doel daarvan? Dit noemen we bescherming. De energie van de stenen, welke daar speciaal voor uitgekozen zijn, dienen om het huis te beschermen van negatieve energie. Specifieker nog om op in te tappen en een waarschuwing te ontvangen. Want nogmaals, edelstenen zijn geen oplossing, maar een middel, hoewel ze wel ondersteunend kunnen werken zal je altijd zelf actief moeten werken om je energie in balans te houden, zo ook die van je huis. Meer daarover vind je bij de pagina entiteiten in huis of leer je in de workshop licentie.

ruwe amethist spirituele betekenis

Waarom dragen mensen edelstenen bij zich?

Zoals ik hierboven al aangaf zijn er veel verschillende soorten edelstenen, met verschillende energieën en doelen. Iemand kan één of meerdere edelstenen bij zich dragen als hij of zij bijvoorbeeld last heeft van: angst, somberheid, verdriet. Dit hoeft lang niet altijd zo te zijn. Naast dat sommige stenen bijdragen aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, zijn er ook stenen die meer inzicht of kracht geven, spirituele groei bevorderen of spirituele bescherming bieden. Iemand kan uiteraard ook gewoon edelstenen sieraden dragen omdat ze mooi zijn. 

Een paar voorbeelden van het nut van edelstenen sieraden
Hieronder zijn voorbeelden gebaseerd op informatie van erkende bronnen, maar elke situatie en persoon verschilt. Houdt er rekening mee dat het altijd alleen gaat om ondersteuning. De voorbeelden zijn geschreven a.d.h.v. één eigenschap van de steen, terwijl deze er altijd meerdere heeft. Dus doe altijd eerst zelf wat uitgebreider onderzoek naar een edelsteensoort voor je het besluit te kopen.

Aquamarijn ketting -> als je meer doelgericht bezig wilt zijn om te werken aan je succes. Verscherpt daarbij je inzicht, waarneming en zelfexpressie.
Carneool ketting -> als je beter wilt aarden.
Amazoniet ketting -> als je HSP hebt en gevoel en verstand in balans wilt brengen
Rookkwarts ketting -> als je last hebt van stress en je wilt focussen.
Citrien ketting -> als je meer zelfvertrouwen wilt en meer wilt kunnen uiten
Bergkristal -> brengt je in balans en is zuiverend.

ketting met labradoriet

Waarom zou je kiezen voor edelstenen sieraden?

Om te beginnen kies je zelf of je sieraden met edelstenen wilt dragen. Want alls je de energie van een of meerdere edelstenen bij je wilt dragen heb je daar geen ketting voor nodig. Je kan een edelsteen ook gewoon in je broek- of jaszak bij je dragen. Een ketting vind ik zelf vooral handig omdat ik ze mooi vindt, maar ook omdat je veel minder snel je edelstenen kwijtraakt. Wat in het geval van ze bij je dragen in een jaszak nog weleens het geval wil zijn. Of.. dat je net de edelstenen bij je wilt hebben, maar met een andere jas dan normaal de deur uitgaat. Verder vind ik het ook fijn dat ik de aanwezigheid goed voel, zo kan ik ze letterlijk en figuurlijk makkelijker voelen – en mezelf makkelijker visualiseren wat het doel en de kracht is van de edelstenen die ik bij me draag. Wij verkopen naast stenen en mineralen en edelsteen sieraden ook andere spirituele sieraden.