Versteend houten schijf zwart/bruin nr.03

173.40 incl. btw

Grote Versteend houten schijf uit Indonesië. Deze fossiel houten plak is 29 cm en 1,825 kilo. 

Uitverkocht

Artikelnummer: 8718561204820 Categorieën: ,

Beschrijving

De Versteend houten schijf zwart/bruin groot nr.03 kopen

Mooie handgepolijste bruin met zwarte versteend houten schijf, de vindplaats is Indonesië. Deze schijf is 1825 gram in gewicht en 29 x 25 x 1,5 cm in formaat. Fossiel hout is ideaal voor het ontladen van andere stenen. Je ontvangt de schijf van de foto.

De werking van de Versteend houten schijf 

Een versteend houten schijf heeft een unieke energetische werking vanwege zijn oorsprong als hout dat gedurende duizenden jaren is versteend. Vanwege zijn ouderdom en de tijd die het kostte om te verstenen, wordt versteend hout vaak gezien als een symbool van wijsheid en geduld. Het kan ons helpen bij het leren van lessen uit het verleden en het ontwikkelen van een langzamer tempo van leven.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Bestel direct online

Past deze Versteend houten schijf perfect in jouw interieur of in jouw winkel? Of heb jij behoefte aan de wijsheid en het geduld die het Versteend hout te bieden heeft? Bestel deze Versteend houten schijf dan direct online en ervaar zelf hoe de kracht van het fossiel jou extra steun biedt.

Hoe ontstaat versteend hout?

Versteend hout is ontstaan door een proces dat bekend staat als petrifcatie, waarbij organisch materiaal, zoals hout, wordt omgezet in steen. Dit proces vindt plaats over een erg lange periode van tijd, vaak miljoenen jaren, en omvat verschillende stappen:

– Begraving: Het proces begint wanneer een boom of ander stuk hout wordt bedekt door sediment, zoals zand, vulkanische as of modder. Deze begraving beschermt het hout tegen lucht en bacteriële ontbinding, waardoor het behouden blijft voor verder proces.

– Infiltratie van mineralen: Gedurende vele jaren dringen mineralen, zoals kwarts, opaal en calciet, langzaam door het hout heen. Deze mineralen komen vaak uit grondwater dat door de bodem sijpelt. De mineralen vervangen geleidelijk de organische materialen in het hout, cel voor cel, terwijl ze de oorspronkelijke structuur van het hout behouden.

– Verharding: Na verloop van tijd worden de organische materialen in het hout volledig vervangen door mineralen, waardoor het hout wordt versteend. Dit proces kan vele duizenden tot miljoenen jaren duren, afhankelijk van de omstandigheden en de samenstelling van de mineralen.

– Verwijdering van sediment: Uiteindelijk kan het sediment dat het versteende hout bedekt, worden weggesleten door erosie, blootstelling aan de elementen, of door menselijke activiteit. Dit onthult het versteende hout en brengt het naar de oppervlakte, waar het kan worden ontdekt en verzameld.