Thot pendel met levensboom (Egyptisch)

37.95 incl. btw

Uitverkocht

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Thot pendel (Egyptisch)

De nauwkeurigheid van de Thot-vorm gecombineerd met het gewicht van metaal zorgt voor een effectieve pendel.

In Egypte worden deze pendels ook wel ‘thot slinger’ genoemd. Deze egyptische vorm van waarzeggerij (thot) is beroemd door zijn specifiek gebruikte vorm. Het is een pendel die gebruikt wordt om te geven en om te nemen. De pendels van Thot zijn reproducties van de zongenoemde: Ouadj-amuletten, zoals die ontdekt zijn in een sarcofaag in de vallei der koningen in Egypte.

Op dit moment is het nog onduidelijk of de Egyptenaren het gebruikten t.b.v. waarzeggerij of wichelroede, maar de vorm wordt er anno nu regelmatig voor ingezet. Dit komt door de precisie en efficiëntie van de Thot-slinger. Ze helpen het pendel makkelijker te maken. Ter decoratie is er ook een levensboom symbool verwerkt in de pendel.

Waar de levensbloem voor staat? Het is een van de meeste bekende en belangrijke spiritueel symbolen. Het bestaat uit 19 overlappende en onderling verbonden cirkels. De levensbloem is een ​representatie van het goddelijke en van de cyclus van schepping. Het symbool zelf wordt gebruikt sinds de 6e eeuw, daar werd het echter meestal gegraveerd of geschilderd op muren. Dit gebeurde zowel in de Romeins tijd als in de middeleeuwen en de gotische periode.

In de tegenwoordige tijd wordt de levensbloem vaak gebruikt door o.a. de new age-beweging. Dat wil niet zeggen dat het symbool specifiek door een groep gebruikt wordt, zo is het ook bijvoorbeeld ook terug te vinden in de alchemie.

De pendel is ongeveer 6,6 cm lang en 1 cm breed. De ketting is 22 cm lang. In totaal weegt deze bijzondere pendel 34,45 gram en met het kettinkje meegerekend weegt de pendel  37,54 gram.