Rozenblaadjes paars 50g- 100g

4.958.95 incl. btw

Artikelnummer: 802016 Categorieën: ,

Beschrijving

Rozenblaadjes paars

De roos, er bestaan veel mythes en legendes rond deze mooie en gewilde bloem. De Romeinen hadden wel een voorliefde voor deze bloem. De Grieken 

De geboorte van de roos vinden we terug in de Griekse mythologie wanneer Chloris in het bos het levenloze lichaam van een nimf vond. Ze wilde dit beeldschoon wezentje weer tot leven wekken maar daar had ze Aphrodite bij nodig. Het was Aphrodite die de schoonheid aan de Nimf gaf. Na de schoonheid was het tijd voor Dionysus, de god van de wijn. Dionysus gaf haar de nectar, de zoete geur. Ook dat bleek niet voldoende voor Chloris en ze riep de hulp in van de Drie Gratiën, dit keer werd de Nimf gevuld met charme, helderheid en vreugde. Maar om te groeien tot de perfecte schoonheid kwam Zephyr, de Westenwind op het toneel, hij blies de wolken weg en Apollo, de God van de Zon gaf haar licht zodat ze geboren zou worden als de roos. 

Rozen hebben een heel lange geschiedenis waar ze symbool stonden voor liefde, schoonheid, oorlog, verderf maar ook politiek.  

Het Romeinse Rozenfeest (Rosalia) is een feest ter ere van de overledenen. Er werd gegeten en gedronken, gasten ontvingen rozen om het graf van de overledene te versieren. Dit werd door strooien of rozenkransen uitgevoerd. Rozen werd in het algemeen geofferd. Dit feest zou plaatsgevonden hebben in mei. Men wilde hierbij vermijden dat de doden zouden gaan dolen. Ook werden rozenkransen door militairen gebruikt.  Symbolisch zou dit feest dan gericht zijn op het hernieuwen van het contact tussen de levende en de overledene. De roos is de bloem van de funeraire diensten. Ze bloeit zeer kort en is symbool voor leven en dood. De onsterfelijkheid. 

De Romeinen cultiveerden rozen voor allerlei doeleinden, gerechten, cosmetica, geneesmiddelen, kunst / fresco’s. 

Hedendaags Rome is er nog in mei / juni de rozenceremonie bij het Pantheon. Men gooit dan rozenblaadjes aan de bezoekers. Een verwijzing naar het neerdalen van de Heilige Geest. 

Na de Romeinse tijd raakten rozen een tijdje in onbruik. Enkele soorten overleefden in het wild en in kloostertuinen. Pas tijdens de kruistochten werden weer nieuwe soorten meegenomen uit het midden oosten en kwam de roos weer opnieuw terug in de tuinen. Keizer Karel de Grote heeft de roos in ere hersteld.

Bij de Christenen staat de roos was het symbool voor de Maagd Maria. Oorspronkelijk stond de roos bij de Germanen gewijd aan Frigg, Odin’s vrouw. 

De Rozenoorlog vond plaats in Engeland (15de eeuw), dit symbool is terug te vinden in de Tudor Roos. Het was een strijd om de macht voor de Engelse Kroon. 

Adonis, de geliefde van Aphrodite werd gedood door een everzwijn tijdens de jacht. Uit het bloed van Adonis ontstond de anemoon en de tranen van Aphrodite brachten de roos op aarde. De anemoon werd vervangen door een roos die rood gekleurd is door het bloed van Adonis. Een ander verhaal vertelt dat Aphrodite geen tranen liet maar zich openscheurde aan de doornen van de rozenstruik en daardoor de roos de rode kleur kreeg. 

De roos is nog steeds een gewilde bloem bij kunst. 

Rozenblaadjes werden toegevoegd aan liefdesdranken en liefdesspreuken. 

Ze is heel heilzaam voor de huid onder de vorm van rozenwater en was in de 17de eeuw een zeer gewild betaalmiddel

De roos is een symbool voor liefde, oorlog, religie, politiek en ook de dood, kunst, vrede, vrouwen en schoonheid.

Symboliek van de roos is ook geheimhouding en zwijgzaamheid, genaamd ‘Sub Rosa’. Het in vertrouwen vertellen. 

De geur is een gewild product in parfum’s omdat ze een verfijnde geur heeft. De echte rozenolie heeft als eigenschap rustgevend te zijn. 

De roos is dus een heel oud gebruikt symbool voor vele doeleinden. 

  • gewijd aan de vrouwelijke godinnen 
  • middel om onze gevoelens te kunnen uiten, gedachten te kunnen plaatsen. 
  • symbool van genot maar ook van pijn
  • vrijheid
  • zelfliefde en helen
  • aards maar ook een spiritueel symbool. 
  • Aarde / Venus zijn aan haar gewijd
  • De roos werd gebruikt bij liefdesorakels

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Rozenblaadjes paars

Rozenblaadjes paars 50g, Rozenblaadjes paars 100g

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop