Rooibos 50g – 100g

2.504.50 incl. btw

Artikelnummer: 802019 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Rooibos (Aspalathus linearis)

Rooibos is een Zuid Afrikaanse plant die zijn weg heeft gevonden als ‘thee’ maar eigenlijk geen thee is, het heeft geen cafeïne in zich. Ze zou enkel groeien nabij de Western Cape bij de Cederberg. Ze is pas in 1722 ontdekt en kreeg de naam ‘rode struik’. Dit was door Nederlandse kolonisten benaamd. Maar de oorspronkelijke bevolking (Khoi)san gebruikten deze kruiden voor verschillende doeleinden.  Het kruid zou helpen tegen verschillende aandoeningen maar ook in de verzorgingsproducten wordt dit kruid gebruikt. Japan introduceerde Rooibos in hun producten pas sedert de jaren ’80 vorige eeuw. 

Het is een zeer oude regio waar de oorspronkelijke bewoners leefden van verzamelen en jagen. Een cultuur die meer dan 20000 jaar oud is maar waar hun wortels nog veel verder terug in de tijd gaan. Deze bevolking leefde in harmonie met hun natuurlijke omgeving, de spirituele verbinding met de dieren, de planten, de omgeving van de  Cederberg Mountains. Het is pas sinds 2019 dat er een overeenkomst is gemaakt met de lokale bevolking voor het gebruik van hun wijsheid. 

De oorspronkelijke kennis van de rooibos plant ligt in handen van de oorspronkelijke bewoners Khoi en San. Het zou een vervanging zijn van borstmelk, een kruidendrankje, een plant met verschillende medicinale toepassingen. Er is een diepe verbinding tussen de plant en de bewoners. Het was een stuk van hun DNA.

De plant zou volgens sommige goed werk bij huidirritaties, buikkrampen, maaglast, hoge bloeddruk, … en nog veel andere toepassingen dit in de vorm van compressen, thee, crèmes, ….

Het drinken van rooibos zou helpen bij het inslapen, het ontspannende effect mede doordat het geen cafeïne bevat. 

De geheimen van het kruid zitten nog redelijk diep bij de oorspronkelijke bewoners. 

__________________

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Rooibos thee

Rooibos thee 50g, Rooibos thee 100g

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop