Laurierblad etherische olie

21.95 incl. btw

Beschrijving

Laurierolie: Voor spirituele doeleinden en huid en haar

Laurierolie, gewonnen uit de bladeren van de laurierboom (Laurus Nobilis), staat al eeuwenlang bekend om zijn spirituele krachtige eigenschappen. Laurier staat symbool voor overwinning en kracht. In de spirituele wereld is laurier olie ook populair.

Hoe komt laurier terug in de mythologie?

Laurier, met zijn diepe wortels in de mythologie, is al eeuwenlang een symbool van triomf en eer. In de Griekse mythologie wordt laurier bijvoorbeeld geassocieerd met de god Apollo. Volgens de legende transformeerde de nimf Daphne zich in een laurierboom om te ontsnappen aan Apollo’s avances. Uit respect voor haar en als teken van zijn onbeantwoorde liefde, maakte Apollo de laurier tot zijn heilige plant. Laurierkransen werden gebruikt om helden, dichters en atleten te eren, wat de waardering voor deze plant in de oudheid benadrukt. Deze historische en culturele achtergrond geeft laurier een rijke en symbolische betekenis die verder gaat dan zijn fysieke eigenschappen.

Wat is de spirituele betekenis en toepassing van laurierblad?

Spiritueel gezien wordt laurier vaak gebruikt in rituelen en ceremonies als symbool van bescherming en zuivering. De verbranding van laurierbladeren wordt bijvoorbeeld in verschillende culturen beschouwd als een manier om negatieve energieën te reinigen en wijsheid en helderheid te bevorderen. In veel spirituele tradities wordt geloofd dat de rook van brandende laurierbladeren kan helpen bij het bevorderen van meditatieve staten en het versterken van intuïtie.  Mede dankzij zijn reinigende werking zorgt laurier voor een rustig gevoel en bevordert het je zelfvertrouwen.

Disclaimer: Let op. Wij geloven dat laurierolie ondersteunend kan werken. De olie dient voor uitwendig gebruik. Neem bij gezondheidsproblemen, zowel bij mentale als fysieke klachten altijd eerst contact op met je huisarts en/of een medische professional. Vraag of je laurierolie in jouw situatie als ondersteunend middel kan inzetten.

Bij welke chakra’s past laurier?

Laurier past bij de volgende chakra’s: zonnevlecht en de gehele aura.

Conclusie

Laurierolie is een veelzijdig en krachtig natuurproduct dat zowel voor de huid als voor het haar talloze voordelen biedt. Door zijn unieke eigenschappen is het een onmisbaar ingrediënt voor iedereen die op zoek is naar natuurlijke schoonheidsproducten.