Eikenmos 50g – 100g

3.955.95 incl. btw

Artikelnummer: 802151 Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Eikenmos

Is nadrukkelijk niet bedoeld voor inwendig gebruik.

Eikenmos ofwel Evernia prunastri L. wordt verzameld in het wild. Het is dan ook niet raar dat je tussen dit mos wat takjes, aarde, bladeren en andere natuurlijke restanten vindt. Wel wordt dit zoveel mogelijk uitgefilterd natuurlijk, hierdoor blijft het restant-percentage tot maximaal 15% beperkt. Ook in de kleur en het percentage schimmel (dit is normaal) zal van keer tot verschil te zien zijn, net zoals in de natuur. Vroeger werd Eikenmos al gebruikt door de Indianen, zij gebruikte het met name als tinctuur. Eikenmos werd met name ingezet bij ademhalingsproblemen. Denk hierbij o.a. astma en bronchitis. Eikenmos komt tegenwoordig vaak voor in parfums, zeep en cosmetische producten. Het werd hiervoor al ingezet sinds de middeleeuwen, men geeft er de betekenis van afrodisiacum aan. Het werd echter niet alleen hiervoor ingezet. Door de tijd heen hebben  verschillende culturen het ingezet voor verschillende doeleinden. Zo werden Farao’s bijvoorbeeld begraven met Eikenmos  en gebruikten de Arabieren het als verfstof voor wol. Met de betekenis ‘verstof’ komt het Eikenmos zelfs terug in de bijbel.

Eikenmos tinctuur

Voor je aan de slag gaat is het belangrijk om te weten dat Eikenmos een natuurlijk product is, niet perse gevaarlijk, maar wel een allergische reactie kan geven. Wil je het gebruiken dan adviseren we je om het mos vast te pakken met een handschoen.  Wil je zelf een tinctuur maken? Zorg dan dat je beschikt of zuivere alcohol. Pak een portie van 50g Eikenmos. Zet de Eikenmos voor minimaal een maand weg, we raden zes weken aan, om gezuiverd te worden in de zuivere alcohol. Wanneer het zes weken heeft geweekt kun je het filtreren. Het is nu geschikt om het Eikenmos extract ‘Eikenmos absolue’ te maken.

Eikenmos gebruiken

Je kan Eikenmos gebruiken om te branden, bijvoorbeeld in combinatie met Patchouli of Dennennaalden om beter te aarden en (spirituele) rust te vinden. Eikenmos staat voor scheppingskracht en past daardoor goed bij het werken met het element aarde. Het heeft een kalmerende werking. Wanneer je met rituelen aan de slag gaat om dingen achter je te laten, bijvoorbeeld vervelende herinneringen uit je jeugd (of meer recent), rouwprocessen of andere ingrijpende vervelende gebeurtenissen, dan kan je een beroep doen op het element aarde met het Eikenmos. Het kan o.a. ingezet worden om jezelf beter te laten aarden, stress los te laten en zo tot rust te komen of situaties in balans te brengen. Wanneer je zelf bezig bent met veranderingen (denk aan shadowwork) of voor een (nieuwe) uitdaging staat, dan kan Eikenmos ingezet worden om je meer kracht te geven bij dit proces.

Er zijn nog veel andere manieren om Eikenmos in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook hier mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Voor elk kruid dat we verkopen vermelden we expliciet dat inname op eigen risico berust. Er kunnen allergische reacties optreden en de werking ervan kan invloed hebben op het gebruik van medicijnen. WIl je de kruiden consumeren of uitwendig gebruiken? Dan adviseren we je om eerst met een arts te overleggen.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden in rituelen? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling of workshop reeks: Bone Magic te volgen. Hierin gaan we, zoals de naam al doet vermoeden, aan de slag met het ontwikkelen van onze zintuigen, maar ook met de betekenis van kruiden. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen en zelf te oefenen met het ontwikkelen van je zintuigen. We geloven vaak sterk dat we volledig in touch zijn met onze zintuigen. Het gros van de workshop-deelnemers zijn dan ook vaak verbaast na de oefeningen, wanneer blijkt hoe ‘out of touch’ ze al die tijd waren met hun zintuigen. Terwijl ze vooraf 100% zeker wisten dat ze hun zintuigen goed onder controle hadden. Vraag gerust naar deze ervaringen in onze Facebook-groep. Onze zintuigen zijn essentieel om met zuivere intenties, daadkrachtig rituelen uit te voeren. Door je zintuigen te kennen, erop te leren vertrouwen en ze vervolgens daadkrachtig inzetten is dé basis voor succesvolle rituelen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Eikenmos

Eikenmos 50g, Eikenmos 100g