Duivenkervel 50g – 100g (aardrook)

2.503.95 incl. btw

Artikelnummer: 802072 Categorie: Tags: ,

Duivenkervel

De plant zou gebruikt zijn bij uitdrijving en als we kijken naar de toepassing in de oudheid zou ze ondersteunend en zuiverend werken op gal en lever, bloed, huid en nieren. Dus de afscheidingsorganen zeg maar. Dat wat reinigt.

Waar komt de naam duivenkervel vandaan?

De duif zou het kruid graag eten. Van oudsher is de duif een symbool voor de ziel.
‘De duivenkervel werd door magiërs voor zijn woensdagswerk gebruikt, waardoor ze geassocieerd wordt met Mercurius. De Romeinen gaven aan Mercurius ‘de boodschapper van de Goden’ de alchemistische beschrijving.
Snel door zijn vleugels staat hij in verbinding tussen twee werelden. Ze is een onderhandelaar (mercari = (onder)handelen) tussen leven en dood en verbindt eveneens tegenpolen waardoor een transformatie tot stand komt.
Fumaria officinalis, een plant gekend als rookkruid bij de Grieken en de Romeinen, ze zou tranen laten vloeien. Albertus Magnus beschreef haar ‘Eertroock’. Bij het schudden van de plant zou er een ‘rook’ uit de plant komen.

Waar kun je duivenkervel voor gebruiken?

• Het verdrijven en weren van negatieve krachten
• Communicatie tussen werelden

Duivenkervel is van consumptiekwaliteit, maar wordt vaak gebruikt om te branden als wierook in rituelen.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen - en zelf te oefenen - met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Duivenkervel

Duivenkervel 50g, Duivenkervel 100g