Adelaarshout 1 gram

12.95 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Adelaarshout 1 gram (agarhout)

Adelaarshout, officieel: Agarhout (Aquilaria malaccensis) is een van de duurste en zeldzaamste houtsoorten ter wereld. Dat komt omdat het alleen ontstaat wanneer een Aquilaria boom (of boom uit een verwante boomfamilie), aangetast wordt door een een schimmelstam van Ascomyceten.

De normaal lichtgekleurde Aquilaria boom, maakt door ‘de aanval’ van de schimmel een donkerbruine hars substantie aan. Deze “bescherming” dringt tot de kern van het boomhout door.

Het zogenaamde adelaarshout dat dan ontstaat heeft een enorm aangename en complexe geur met geen – of bijna geen – natuurlijke analoga. Dat is de reden dat hij in veel culturen gebruikt werd (en wordt) voor o.a. wierook en parfums.

Agarhout heeft verschillende spirituele betekenissen en benamingen. 
• Oudh, adelaarshout, Aquilaria hout, aloëhout, gaharu, agalocha en agarwoord. Het heeft veel verschillende namen omdat het hout als heilig gezien wordt door veel verschillende culturen.
• Wordt net als Palo Santo hout als ‘heilig hout’ gezien.
• Bekend in o.a. Christendom, Hindoeïsme en de Islam.
• Bekend als ‘de tranen van Boeddha’ en de tranen van de god Shiva.
• Wordt gebruikt in Shinto tempels voor de Shinto god van de bossen (Chinese mythologie)
• De parfum van ‘de tuin van Eden’.
• In China geassocieerd met ‘luxe’ (en het keizerlijk hof).
• Door het branden van Agarshout kan je met hogere energieën in contact komen.
• Begeleid de ziel naar een snellere en betere ontwikkeling door in de rook van het brandende agarhout te staan.
• Wordt op dezelfde manier gebruikt om jezelf op natuurlijke wijze te parfumeren (met rook).

Het verhaal achter de naam adelaarshout en waar het vandaan komt.
Dit synoniem voor agarhout is ontstaan door de legende uit Zuidoost-Azië (de plek waar Aquilaria bomen groeien). Om het verhaal te begrijpen kijken we eerst naar de spirituele betekenis van de adelaar zelf. Een adelaar wordt gezien als een symbool van kracht, vrijheid en als teken voor een afkomst van adel.

De legende zelf gaat over een adelaar die het agarhout die van grote hoogte de heerlijke geur van de boom al kon ruiken, terwijl het heilige hout enorm zeldzaam en moeilijk te vinden is. Daarom besloot hij af te dalen en op zoek te gaan naar de bron van de geur. Yes, gevonden! De adelaar zou vervolgens stukjes van de boom hebben gepikt en meegenomen om zijn eigen nest met deze heerlijke geur te parfumeren. Vanwege de spirituele betekenis van de adelaar zelf, wordt het ‘adelaarshout’ geassocieerd met iets wat alleen een vorst zich kon veroorloven.

Dit specifieke agarhout (Aquilaria malaccensis) is wel 90 jaar oud. Let op! Er zijn veel verschillende soorten kwaliteit agarwood te koop, lage kwaliteit kan je zo al spotten. Dat zie je meestal al aan de prijs en de hoeveelheid waarin het verkocht wordt. Want echt agarhout is enorm zeldzaam.